top of page

ACV PULS is er voor U ! 

Laatste update "Wegwijs" : ** 30-11-2023 **  zie rubriek "Info & hulp" -> "Wegwijs"

DE SYNDICALE PREMIE KOMT ERAAN
Klik hieronder voor meer info


 

Aanpassing van de lonen aan de index !

Als gevolg van de overschrijding van de spilindex stijgen onze lonen in november met 2%

Ann Vermorgen verkozen tot voorzitter van het ACV (20/06/2023 - ACV Pus)

 

De 300 leden van de Algemene Raad van het ACV hebben zich vandaag in een geheime stemming uitgesproken over de voordracht door het Nationaal Bestuur van Ann Vermorgen als voorzitter van het ACV. De voordracht van Ann Vermorgen haalde twee derde van de stemmen in de Algemene Raad.

Ann Vermorgen (1965) is afkomstig van Hamme, maar woont al een hele tijd in Gent. Ze studeerde af als maatschappelijk assistent en is al jaren actief in de Christelijke Arbeidersbeweging. Haar engagement startte in de KAJ (Katholieke Arbeiders Jeugd). De lijfspreuk van Cardijn “Zien, oordelen, handelen” is nog steeds een grote inspiratiebron voor Ann Vermorgen.

In 1996 werd Ann Vermorgen secretaris bij ACV Openbare Diensten, ze volgde er agentschappen en departementen van de Vlaamse overheid en de regionale en lokale besturen op. Tot 2008, toen werd Ann Vermorgen nationaal secretaris bij het ACV. Als nationaal secretaris is Ann Vermorgen lid van het Dagelijks Bestuur van het ACV en staat ze mee in voor de dagelijks leiding van de grootste vakbond van het land. Naast de dagelijkse leiding was haar belangrijkste bevoegdheid het Vlaams ACV. In die hoedanigheid vertegenwoordigt Ann Vermorgen het ACV binnen de SERV, waarvan ze verschillende keren voorzitter was.

Tot 31 december 2023 is Marc Leemans voorzitter van het ACV. Tot dan zal Ann Vermorgen zich onthouden van media-optredens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakbond pikt zaak Delhaize niet en wil respect voor grondwettelijk recht (07/06/2023 – Acv puls)

 

Aanstaande vrijdag 09/06 trekt ACV Puls onder leiding van professor en meester Jan Buelens van Progress Lawyers Network naar de rechtbank in Gent om in eerste aanleg de zaak te bepleiten. Het meermaals opbreken en preventief verhinderen van recente acties bij supermarktketen Delhaize, pikken de vakbonden niet !

 

“Het sturen van deurwaarders met dwangsommen, politie die hard optreedt of het boeien van militanten aan vreedzame piketten, … dit is een aantasting van het grondrecht van staken en actie voeren”, zegt Kristel Van Damme, sectorverantwoordelijke retail bij ACV Puls. “Iedereen kon het op onze sociale media zien : het optreden van politie en deurwaarders bij Delhaize was buiten alle proportie en puur op intimidatie gericht.”

 

Onrustwekkend wetsontwerp betogingsverbod

Bovendien ligt ook het wetsvoorstel van minister Van Quickenborne (Open VLD) omtrent het betogingsverbod de vakbond zwaar op de maag. “Het is een aantasting van de vrijheid van protest, meningsuiting én actie voeren. Het is een onrustwekkende tendens om steeds forser en repressiever op te treden tegen protest”, weet Van Damme.

 

Deze bezorgdheid wordt gedeeld door middenveldorganisaties, ngo’s, maar ook door de Hoge Raad voor Justitie, de Orde van Vlaamse Balies en het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens.

 

“Wij hebben absoluut geen vertrouwen in de intenties van dit wetsvoorstel, te meer omdat we bij Delhaize de zwaar geëscaleerde druk op actievoerders aan den lijve hebben ondervonden.”

ACTIE

ACV Puls verzamelt vrijdag om 8u30, samen met de andere vakbonden en sociale organisaties, voor de rechtbank in Gent om van zich te laten horen. “We willen laten zien dat we het grondwettelijk recht op actievoeren niet zomaar laten aanvallen”, klinkt het nog.

 

   Red het Recht op Protest - Een fragment uit het artikel (06/06/2023)

ACV PULS neemt het voor jou op. We onderhandelen met de werkgever tot een goed resultaat voor iedere werknemer. Leden kunnen met al hun vragen bij onze vakbondsafgevaardigden terecht.

Inloggen voor leden of aanmelden voor niet-leden

 

Om in te loggen en de beveiligde pagina's te zien, klik je bovenaan de site op "inloggen/aanmelden". Kies voor inloggen als je een bestaande gebruiker bent, en vul je login en wachtwoord in. Of klik op "registreren", vul je gegevens in en klik op "verzenden" om je als nieuwe gebruiker aan te melden.

Nieuws

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page